keskiviikko 24. elokuuta 2016

Ennustajia

Toissa yönä oli hyvä mahollisuus funtsailla asioita. Hiiri herätti kahesti, rapisteli jossain seinäkolossa. Tai oikeestaan narskutti kovaäänisesti runkotolppaa. Niitä on muitahi talon jyrsijöitä kuin tämä.

Aamukahvipöyvässä utelin Bittiparatiisin säärohveetalta, minkä merkki on, jos hiiret tähän aikaan kesästä tulevat sisälle. Tulleeko aikanen talavi ja kovat pakkaset?

Ei osannut Hän siihen mitään sanoa. Sen sijaan viime kesän säistä oli mielipije, joka ei oo painokeleponen. Sievistellen kerrottuna bikinirusketus oli jäänyt saamatta. Aurinkoa olisi nippa nappa riittänyt, mutta ensin tulivat itikat, sitten ampiaiset.

"Kahoppas onko tuossa punkki vain mikä", kehotti ja kohotti yöpaijan helmaa. Punkkihan siinä. Tovin askaroituani pinsetin kanssa punkin kärsä jäi nahkan sisään. Katotaan nyt miten käy. Ennuste on mielestäni hyvä.

Kurkistin ulos. Siellä satoi jo aamusta. Ukkoetana torkkui pihalla ja mie hältä tivaamaan, millon on pouta. "Kaho kolomoselta", kuului vastaus.

PS. Selvisi yksi lisäsyy, minkä vuoksi viime kesä oli kalamajan valtiattaren mielestä meleko mätä. Puputyttö oli syönyt melkein kaikki kurkut, jotka oli aijattu ja harsolla peitetty. Kaunotarten uusi yhteenotto on ootettavissa.

4 kommenttia:

 1. EJ
  kolomosella eilisiltana Pekka lupas poutaa, ykkösellä Kerttu saitta.
  Enemmän oikeessa ol Pekka, joten kyllä siun etanas hallihtee nää säätilat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraan päivittäin Ilta-Sanomissa rinnakkain olevia Ilmatieteen laitoksen ja Forecan ennustuksia, jotka usein poikkeavat toisistaan. Ei taijja sään ennustaminen olla helppoa nykyvehkeilläkään.

   Poista
  2. EJ
   vaikka kun ne tavallisten uutisten ja urheilu-uutisten välissä telkussa ovat niin uutisina ne katselija ottaa: siis totena!

   Ja harvoinhan ne potentiaalissa niitä 'tietojaan' meteoriitit päästelevätkin: - Sadetta tulee, myrskyää, mylväystäkin, katot irtoilevat, tulva katkoo teitä...

   Poista
  3. Horoskoopeissa ossuu kyllä aika ussein tiijot kohalleen.

   Poista