sunnuntai 14. elokuuta 2016

SatikutiaOheinen valokuva inspiroi meikäläistä jatkuvasti. Kuvasta on suurennos seinällä ikään kuin muistuttamassa, miten on soveliasta elellä, jotta sopu säilyy.

Joka kerran kuvakuikkiin katsahtaessani nään sieluni silmillä, jos sillä nyt semmoset on, kuinka rouva ripittää joronjälille eksynyttä ukkoaan. Ei tämmöstä oo meille sattunut, kiellän sen jyrkästi, mulla vain mielikuvitus laukkaa herkästi.

On siinä ukkokuikalla selittämistä, miten yökalassa tuli vähän viivähettyä. Satikutia näyttää tulevan, sanoipa mitä hyvänsä. Emokulta vain komentaa korkeassa äänensävyssä, jotta sanoppas huuko, kuten muinaiset polliisit tutkivat polokupyöräilijöitä.

Kokem..., tuota, Hesarin parisuhejutuista oon oppinna, että kyllä se siitä tasottuu, kun pysyttelee katuvaisena ja tarjoutuu pesemään astioita ynnä saunassa selän.

8 kommenttia:

 1. EJ
  ytimessä taas olet!

  Piätalon Kallekin tässä just siinä missä oon menossa,'Oman katon alle'-osassa, palailee myymälärakennuksen valmistujaisista saunayön jäläkeen.
  Siinä sitä on Laina-vaimolla nuuskittavaa, jos motkottamistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsena mulle syöpyi mieleen ikiajoiksi kuva kyläpolliisista, joka käskytti pyöräpapparaista sanomaan huuko. Aikansa ämpyiltyään ukko suostui. Kahtelin uteliaana vierestä, kun virkavalta veti kiivaasti vainua ja pyysi satunnaista ohikulkijaa tekemään saman. Väkevä viinan haju tuoksahti etemmäksikin ja housun taskusta pilkisti pullon kaula.

   Myöhemmällä iällä ymmärsin, että siinä kovisteltiin mitä ilmeisimmin tankojuoppoa, joka inhimillisesti ajatellen oli vaaraksi lähinnä itelleen, vaikka kulkuneuvo seilasi tien laijasta laitaan. Yhtään autoa ei kylässä silloin ollut. Kirkas neste pullossa oli kaiketi pontikkaa, senkin opin myöhemmin tunnistamaan.

   Seuraamuksista en tiijjä, lautamiehenä lienet paremmin selevillä lakiasioista. Virkamiehen nenä toimi alkometrina, mikä voi tuntua nykyaikana vähän koomiselta.

   Poista
 2. Siinä meillä lintumaailman Justiina.
  Hyvä se on pitää kaiken mualiman puupäät
  kurissa.

  Tellu Tomera

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voipikos sitä sattuvammin sanova, Justiina mikä Justiina. Siipipankka käypi hyvin kaulimesta. Johan puupiässä tuntuu.

   Poista
 3. Hyvä EJ

  Ookkos merimetsoja katsellut.
  Etenkin tätä kiinalaisvarianttia, joka 2000-luvulla on kuin tyhjästä ilmestynyt.

  Siis nuita merenrannikon pikkusaaret vallanneita isoja mustia kuikeloita.
  Kalarosvoja. Kaiken paskovia.

  Saisit kauniita mustavalkokuvia :-(

  Saaret mustanaan mustia lintuja, ja välissä pystyyn kuolleita valkoisia guanon peittämia puunrankoja.
  Ja maassa ikään kuin lumipeite.
  Oikeammin valkoinen linnunpaska, guano.

  Vain merikotkat ovat mielissään ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merimetsot lieveilmiöineen ovat mulle aivan tuntemattomia. Yhen parven oon ollut Karjalan Pyhäjärvellä näkevinäni, vuan onneksi lensivät pois. Meillä on omasta takaa harmaalokkeja, jotka takaavat guanon tuotannon.

   Ilmiö on Suomessa uusi. Muualla päin ovat vuosisatoja tehneet guanosta lannoitetta ja ruutia, kertoo netti. Se on vähän miltä kantilta kahtoo.

   Poista
 4. Hyvä EJ

  Kahteleppa nuita pohjalaismerimetsouutisia näistä:

  https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0ahUKEwigyf3CmsnOAhUDCiwKHSiWATgQFgg-MAM&url=https%3A%2F%2Fsvenska.yle.fi%2Fartikel%2F2016%2F06%2F27%2Fvasa-stad-vill-fordriva-skarvarna-fran-sodra-stadsfjarden&usg=AFQjCNEq2MlsxNGW3f2t4evezZKI_jn54w

  https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwigyf3CmsnOAhUDCiwKHSiWATgQFgglMAA&url=https%3A%2F%2Fsvenska.yle.fi%2Fterm%2Fyle%2F18-7008&usg=AFQjCNF7AXT1bnq2N2998Z1cDZ_PigWjfA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tuo vasenkätinen mulle aina vaikeeta, mutta eppäilemättä merimehot suavat satikutia.

   Poista