maanantai 27. maaliskuuta 2017

Cityluontoa


Kuva: Lissu Kaivolehto


Viivähetään vielä cityluonnon parissa. Sähköposti toi Bittiparatiisiin nokikanan kuvia, jotka Lissu oli filmannut Helsingissä äskettäin.

Hiilenmusta nokikana kelluu kevyesti kuin korkki, aloittaa Lasse J. Laine linnun esittelyn kirjassaan. Olis mukava tavata joskus ihan livenä tuommoinen. Äänekäs se on kirjan mukaan. Sitten oiskin konsertti, jos sattuisivat härkälintujen seuraan.

Luontoa löytyy siis kaupunkiympäristöstäkin. Reilu vuosi sitten media kohisi Helsingin merisavuista. Lissun silloin lähettämä kuva oli vielä tallella.

Merisavu vaatii syntyäkseen sulan veden, vähintään 15 astetta pakkasta ja sopivan tuulen. Sieluni silmillä nään  nokikanan mönkimässä vastaan merisavun seasta. Siinä vois männä mualaisimmeisellä ällistyksen sormi suuhun.

PS. Kommenteissa kehun osaavani laulaa Erämaahan eksyin kerran. Melekein yhtä hyvin kuin tässä.

Kuva: Lissu Kaivolehto

6 kommenttia:

 1. Nokikanalla on persoonallinen ja mun mielestä kiva ääni. Ja sen poikaset ovat hurmaavia pikku punkkareita.

  Nokikanat ovat tehneet pesänsä melko lähelle rantaa. Rantapenkalta on ollut hyvää zoomailla pesälle niin kauan kunnes kaislikko peittää sen.

  Cityluonto tunkee välillä ihan parvekkeelle asti. Tänäänkin on orava käynyt jo monta kertaa parvellelle. Ja alkukesän öinä parvekkeella voi kuunnella satakielen laulua vastarannalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä päin voitas lahjoittaa cityluonnolle vielä muutama orava ja tiltaltti. Viime mainittu jaksaa talittaa yksitoikkoista, mutta kuuluvaa säettään ikkunan alla läpi kesän yöt ja päivät. Tahi sitten niitä on monta ja tekevät vuorolöysiä. Kameralla oon yrittänyt sihtailla, jotta laittaisin kuvan herjojen kera nettiin, mutta on etevä piiloutumaan.

   Poista
 2. EJ
  ' Olis mukava tavata joskus ihan livenä tuommoinen. Äänekäs se on kirjan mukaan. Sitten oiskin konsertti, jos sattuisivat härkälintujen seuraan.'

  Koulussa ussein kuviteltiin kaikenlaista eli näyteltiin kohtauksia - ikkäänkuin.

  Tuli vaan mieleen että jos työkii ottasitte semmosen leikillisen nikikana/härkälintukohtauksen siellä Kalamajalla: nokkeisit parempas nokan ja ite oisit ikäänkun sitten se härkälintu.

  Vaikka sitten kuva lahottavaks tänne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konserttikipaleesta suattas tulla erimielisyyksiä. Minä kun en ossaa oikein muuta kun sen Erämaahan eksyin kerran. Parempinokkanen ei tykkee siitä yhtään.

   Poista
  2. EJ
   parempi pyssyy sitten lestissään, eikä miunkaa tointas ehotella tämmösiä joutavia kun tulee joutavia kirj.virh. - nikikana ja lahottavaks, pyh!

   Poista
  3. Itiksiä on hyvä heitellä ilimaan, kirjotusvihreitten kera tai iliman. Tiijjä mimmonen hitti tuostakin ajan kanssa muhii, kunhan noustaan haukan siiville ja vaihetaan näkökulmaa - Huovista lainatakseni.

   Poista