torstai 23. maaliskuuta 2017

Kirjeenvaihtoa

Sanomalehden ilmoituskonttoriin alkoi aikoinaan tulvia kirjepostia, kun kevät läheni. Henkilökohtaista -palstalla julkaistut kirjeenvaihtoilmoitukset saivat vastauksia.

Monen monta tyytyväistä asiakasta lähti mukanaan peukalohangallinen vastauskirjeitä, jotka oli osoitettu tl kontt nimim Vaitiolo taataan. Jos oli laittanut ilmoitukseen maininnan, että "valok. suotava, seikkailijat älkööt vaivautuko", saattoi saada vain muutamia kymmeniä, muutoin tuli satoja kirjeitä.

Ihmisillä oli ikävä toisen luo, mistä oli vain hyvää sanottavaa. Moni lienee tällä tavoin kainaloisensa tai muuta lämpöä löytänyt. Joskus myöhempinä vuosina palstoilla alkoi esiintyä päiväkahviseuraa haeskelevia enemmän tai vähemmän ammattilaisia, joilla oli lähinnä tarve rahasta, monesti taustajoukoillakin. Siitä saattoi olla lämpökin kaukana.

Mitenkähän noilla puputytöillä ja muilla eläimillä hoituu viestittäminen? Onko niillä omat ilmoituskonttorinsa? Joka tapauksessa liikehtiminen lisääntyy huikeasti kevään lähestyessä.

7 kommenttia:

 1. Miten pupujussi löytää morsmaikun
  on arvoitus. Maajussi sen sijaan oottelee
  kirjeitä telkkarin kautta. Vaan eipä
  sua olla nyky muajussi mikään tyhjätasku,
  pittää olla muata ja manttaaleja, hevosia ja harrastuksia.Vasta sitten tärppejää.

  Toteaa Tellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tellu

   mainihtemasi asian takia suattaa monelta oikeesti sinkeellä olevalta syrjäkylän muajussilta jiähä ohjelmaan pyrkimisetkiii haaveiks.

   Poista
  2. Jospa on jäniksilläkin paksusta lompakosta kiinni elikkä huavan kuorta on oltava rutosti tarjolla. Siinä se ois hyvä tutkimuskohe tosenttiloille.

   Välillä ovat laittaneet mehtäjäniksen punaiselle listalle, kun meinovaa sukupuuttoon kuolla. Sitten vielä tämä rusakko vokottelee neitopupuja vai kumminko päin lienee.

   Poista
  3. EJ

   jäniskevennys tänne loppuun:

   'Koneen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin sai 437 020 euroa maataloustukia viime vuonna.'

   Kerrankin meni tarpeeseen!
   Hälle jo kelle suomme taskurahoja.

   Poista
  4. Herlin pitäs oikeestaan velvottaa osallistumaan siihen muajussiohjelmaan.

   Poista
  5. EJ
   vuan kahoppas kuvvoo eli saisko tuo yhtää kirjettä!

   Poista
 2. Erkki hoi, ei kannata nuin pienistä olla katteellinen - tuskin siitä nuamastakkaa..;)

  VastaaPoista