torstai 30. maaliskuuta 2017

Luovia näkymiä

Oon joskus katellut mualiman parraista luontokuvista tehtyjä kirjoja. Niissä eivät tavalliset potretit oo paljon mittään. Joistain kuvista ei ota selkoa, ellei oo pitkää selostusta alla.

Kilpailuissa saattaa olla oma sarjansa luoville luonnonnäkymille eli käsitteellisille, omaperäisille ja yllättäville kuville, jotka saavat olla kuvaannollisia, moniselitteisiä tahi muuten vuan abstraktisia.

Kuvaajat ovat sitä mieltä, että taiteellinen lähestymistapa on visuaalisesti ja teknisesti haastavampaa perinteiseen verrattuna. Onnistumisen tunnekin on sitten moninkertainen.

Omat amatööri-impressioni ovat perinteiseen tapaan otettuja ja vahingossa tulleita. Niihin pätee sama kuin totuuteen, että persoonallisen, joskus tietysti aivan erinomaisen saunapalouutisen pystyy laatimaan vain toimitusharjoittelija.

Mallikuvaa ottaissani oli joko liian vähän valoa tai kameran asetukset päin prinkkalaa. Kahtojilla ei kuitenkaan liene vaikeuksia hahmottaa, mitä kuva esittää.

3 kommenttia:

 1. EJ

  - On tuas ottannan hyvän kuvan! aattelin ekana, vaan sitten tyrmäsit iloni.

  Mikä väritys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäs joskus suaha tuo tekniikkapuoli hallintaan, muuten on vuarassa tulla jatkuvasti taiteellisia kuvia.

   Vain kun en ikinä jaksa ja malta lukea monikymmensivuisia ohjevihkosia, jotka ovat tylsän tuntuisia. Ja onhan niitä opaskirjojakin...

   Poista
 2. Elä sure Erkki, mie oun samanlainen..;)

  VastaaPoista