sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Naisen veska

Naisen veskan sisältö on pysynyt mulle suurena arvoituksena. Että pittää olla mualimassa mielenkiintoisia asioita.

En oo päässyt kenenkään veskaan kurkistamaan, joten piti pyytää asiantuntijalausuntoa vaimolta. "Noo", hän aloitti, mutta äkkäsi sitten, että "eikös miehen taskujen sisältö ois yhtä hyvä plokiaihe, kohta on tasa-arvopäiväkin".

Sen verran suostui salaisuuksia raottamaan, että eri ikäisillä voipi olla hyvinkin erilainen veskan sisältö. Kolomikymppisiltä löytyy luultavimmin huulipunaa sun muita tähellisiä tykötarpeita, naisen salaisia aseita. Omaa eli seitenkymppisen veskaa ei halunnut avata.

Siispä on tyyvyttävä siihen, että vain mielikuvitus on rajana. Jokaisen mielikuvitus ja sen rajat lienevät erilaiset. Siitä vaan kuvittelemaan.

Mulla menee tätä rataa. Paperinestuukipakkaus, hiusharja, pinnejä, silimänympärysvoijetta, hajuvesipullo, maskaraa, sakset, kynsiviila...

Lompakon kirjasto- ym. kortteineen ja älykännykän viisas nainen pitää paremmassa jemmassa. Kaupunkinaisella voisin kuvitella veskassa olevan pippurisumuttimen ja smith&wessonin siltä varalta, jos veskanryöstäjä lähestyy.

11 kommenttia:

 1. Meikkipussi on vaihtunna liäkedosettiin,
  yks emäntä puhu liäkedosentista, hyvä
  kun ei desantista. Tos'assiissa on ne
  liäkkeet ikäimmeiselle semmosia "desantteja", jotta isännän baarikaappikin
  on muuttunnaa liäkekaapiksi, enkä puhu
  konjamiinista.

  Toteaa Tellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin oon kannellut nitropurkkia taskussa kohta kaksikymmentä vuotta. Kertaakaan en oo tarvinnut, mutta asiantuntijat sanovat sen olevan hyvä henkivakuutus. Yhtä hyvä suattas kyllä olla pieni konjamiiniputeli.

   Poista
 2. Miun veska on reppu. Kaiken muun tähellisen lisäks vakiosisältöä on kirja (kaupunkiliikenteessä paikasta toiseen siirtyessä ehtii lukea monta sivua),muistikirja ja vesipullo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kameralaukkuihin keksivät semmoiset hihnat, että voi laittaa selkään kuin repun.

   Reppuun mahtuu kaikenlaista. Ja jos enemmälti on tarviketta, voi aina hommata rinkan.

   Poista
 3. Mikäli mediaa on uskominen, Englannin Elisapetti viestittää käsilaukullaan turvamiehille erinäisiä asioita, riippuen siitä kummassa kynkässä laukku riippuu.

  Mökkiparatiisin isäntä ol aikonnaan työpalaverissa eräässä ravintelissa. Illan isännän hurjistunut rouva tuli paikalle ja alkoi hutkia miestään. Eräs
  osallistuja nousi seisomaan ja yritti rauhoitella tilannetta. Seuraavaksi hänkin sai köniinsä samaisella veskalla.
  Eli ois tarvittu turvamiehii tuotakin tilannetta ennakoimaan. Että mitä se merinteerovvaa jos naisella on käsilaukun kahva molemmissa käsissä.

  Tellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mediasta oon lukenna, jotta moni mummo on karkottanut käsilaukun huitelulla pahoissa aikeissa lähennelleet. On se melekonen ase.

   Poista
 4. EJ
  oman veskas näytittii jo tuolla aiemmin.
  Niillä ei pahemmin nuamoja puuteroijja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuterija lainaan emännältä, jos nenä alakaa pilikillä pahemmin punottaa.

   Poista
 5. Tyttäreni teki käsityöopinnoissaan esitelmän Isomummon käsilaukusta ja huovutti itselleen laukun. Siinä sitten yritin muistella mitä siellä olisi 1960-luvulla ollut, kun maatalon emäntä lypsyjen välissä läksi käymään asioilla Lieksan kauppalassa. Varsinkin pitsireunainen nenäliina, kampa, miinuskirja apteekkiin, yskänpastilleja, rahakukkaro, pankkikirja, ja saattoi olla myös pieniä ruskeita lasipulloja apteekin mikstuuraa varten, ja jos elukat sairasti, niin kenties viinakorttikin. -- Minun käsveskani onkin jo ihan vitsi suvun keskuudessa, mutta kun monen paikan väliä kulkee, niin aina on oltava jottain varalta, ja nyt digiaikana varsinkin latureita tarvii vähän väliä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuula-Riitta,

   on se upeeta, jos suvun historiikissa joskus lukee: hänen veskansa teki lähtemättömän vaikutuksen.

   Poista
 6. :D -- ja voi olla maininta muistakin erikoisuuksista :D

  VastaaPoista