lauantai 4. maaliskuuta 2017

Rajalla

Hävittäjä- sun muihin hankintoihin tarvittavat kymmenet miljardit ovat niin huikeita summia, että menevät meikäläiseltä yli horisontin. Paljon helpommin näin itärajan asukkaana käsittää rajavartiolaitoksen tarpeita, joille on vihdoin alettu lämmetä. Aika käsittämättömiä ovat maallikon mielestä olleet leikkaukset, joita on tehty. Oon kirjoittanut näistä ennenkin.

Mulla on raja-asioissa perinteitä ja sympatioita. Suku on elänyt itärajalla satoja vuosia, eivätkä oo kaikistellen tienneet, kummalla puolen ovat. Esivallan miekkaa ovat saaneet tuta, oli komento idässä tahi lännessä. Sitten tulivat vielä piällepäsmäreiksi savolaeset.

Isäukko kulki jatkosovan erään rajapataljoonan riveissä. Ite pelasin lentopalloa paraina nuoruusvuosina ennen tanssilavakautta Talikan vartion pihamaalla. Kumpikin poika on saanut sissikoulutuksen.

Suattaa olla, että tositoimen tullen sissit panevat viimeisinä hanttiin Suomen korpimailla. Pienen maan miljardihankinnat ovat silloin jo romuna. On tämä nähty mualiman sajemehissä vähän väliä. Ja eikös viimeinen japanilainen sissi antautunut 40 vuotta viime mualimansovan päättymisen jälkeen.2 kommenttia:

 1. EJ

  Taanilaakin sietää kuunnella: http://www.heili.fi/uutiset/item/3444-massiivista-typeryytta-turhautui-vanha-radioaani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taanila näyttää yhä kerkiävän joka paikkaan. Eräässä Kitteen teollisuuskaronkassa aikoinaan myö muut surnalistit kaheltiin huuli pyöreenä, kun se änkesi mikrofonin kanssa savusaunan lauteille vuorineuvosten väliin ja haastatteli ukot radioon alta aikayksikön. Sivuhomminaan haukku koko elinkeinoelämän. Neuvokset naurattelivat ja löivät lisää löylyä.

   Poista