torstai 16. maaliskuuta 2017

Smooltolkkia

Jouvvuinpa isompaan tahi pienempään sakkiin, en sua yleensä änkättyä sanaa suustani. Oisko perua toimittajan hommista, joissa oli tärkein taito kuunnella haastateltavaa, ei olla ite iänessä. Yleisön eteen en uskalla männä olemoisin, jos ei oo kamera kaulalla.

Kyllä ois mukava, jos ossais smooltolkkia lasetella kuin kennenkä poika, ees kotitarveverran. Hätätilassa vois tietysti ajatella, että jos laittais kirjallisen nootin, mutta varovasti se ois tehtävä, ettei tuloksena olis yöpakkasia.

Asuimme aikoinaan eräässä lintukylässä, jossa liikkui paljon bongareita. Vaimo lähti syysaamuna kauas naapurikuntaan töihin ja lähtiessään käski, että pittää pestä olohuoneen isot ikkunat. Oli pyhäpäivä ja vänkäsin, että vastahan niitä keväällä luututtiin.

Joku tähellinen asia siinä tuli enkä kerinnyt suorittaa annettua tehtävää. Seuraavana aamuna kahvipöyvässä oli sama toive esillä perustelujen kera: "Näkis paljon paremmin noita lintumiehiä katella kartsalta."

Jottain ois pitänyt tuossakin lausua, mutta riensin ääneti siivouspuuhiin. Muistelin miten Hän monena päivänä oli kiikaroinut maisemaa ja huokaillut, että "onpa kommeeta".

4 kommenttia:

 1. Hyvä bigtolkkari E J

  Sitä pittää oikiat sanat osata oikialla hetkellä valita !
  Ja oikialle taholle !

  Lintumiehille oisit menny sanomaan, jotta Ottawan sopimuksesta yli jääneet miinat on kaivettu ryssäin varalta tänne ojanpientareille ja metsikön reunaan.
  Jotta olokee varovvaisija !

  Ei ois sitte vaimo akitierannut ikkunoita ponkareitten takia pesemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olis kyllä mennyt ihan täyvestä. Just niihin aikoihin kaivoivat erittäin salaisia kaapeleita maahan alakuvassa olevan paikan kohalla itärajalla. Tavallisesti luotettavista lähteistä eli ojureilta saamani tiijjon mukaan asialla oli puolustusvoimat, mutta sitä ei kuulemma saanut ulukopuolisille kertoo.

   Poista
 2. Hyvä salassapito - E J

  No onneksi et kelleen ulkopuoliselle paljastanut !
  Omaa väkeähän tässä meikäkin !
  Oikeen nostoväkivänr. :-)

  VastaaPoista