perjantai 17. maaliskuuta 2017

Toimittajan suksetLuin eilen Karjalaisesta uskomattoman jutun. Eikä ollut ees aprillipäivä. Että toimittaja, vieläpä nainen, olis ruvennut ampumahiihtäjäksi.

Suattaa siellä olla paremmat liksat, en minä sitä. Surnalisteilla on huonot palakat, olematon eläke eikä ees kunnon yhteyksiä veroparatiiseihin. Niistä suorastaan sysitään loitommalle.

Laitan kahottavaksi kuvan toimittajan suksista. Sain ne korruptiona eräältä suksitehtaalta kauankauan sitten. Vähän käytetyt ovat. Sanoivat tehtaalla, että on mittatilaustyönä toimittajalle tehyt, mutta ei pijä männä hyppyrimäkeen. En oo ennen niitä näin mainostanut, mutta joskushan sekin on vastalahjaksi tehtävä.

Jos oon yhtään jyvällä urheiluasioista, niin Kaisalla menee huonosti ammunta. Sitä ainakin joutuu alvariinsa selittämään telkussa.

Selitykset ovat mielestäni olleet meleko mietoja. Entisenä toimittajana hänen pitäisi tietää, millaiset lausunnot tuovat leveimmät otsikot.

"Halavattu vapisivat käit eilisillan juopottelun tähen."

"Muattu käsi, se siitä tulloo."

"Mämmillä parempiin päiviin."

Noin ite sanoisin, kun pummi tulee.

5 kommenttia:

 1. EJ
  Kaisan pitäs palakata Rätyn Sepeteus korvanappiin kuiskimaan.

  Ikuisesti ja lähtemättömästi on jiäny kielen alle Rätyn ja Kinnus Jr:n sottailut venäläisen keihäänheittäjän paljastavasta nimestä:
  - Anna Rakopaljána.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poijjat ois varmaan tarvinna suomalais-venäläistä kyselyopasta.

   Panimajetje li pa finski?

   Poista
 2. Hyvä VP-väki

  Kun siellä rajaseuvvulla on kuulemma vaan niitä vanjaliäkäreitä, niin tuossapa on oiva keskusteluopas, kun pitäs VP:t ja tropit kielipuolen vastaanotolta saaha.

  On kuulemma myös Seinäjoen keskussairaalan väelle kieliä opetettu, ja jaettu pieni kämmenelle mahtuva hurrikieliongelmat ratkaiseva opasvihkonen:

  Jag är här för dig
  En finsk-svensk ordlista för vårdare. !!

  Johdantohöpötysten jälkeen ovat itse kielenkäännösohjeet:

  Ekana on " Ole kiltti ja ... " = "Var snäll och ..."

  Meikä-Vox arvelee, jotta jo tämän ekan lauseen kanssa tulee ongelmia !

  Sosiaali- ja terveysministeriö on alustavasti ohjeistanut Seinäjokea, jotta kun Vaasan keskussairaala menetti täyden pävystyksen oikeudet, ja rantahurriummikot rupeavat ambulanssikyydillä tulemaan Seinäjoelle, niin päivystyspoliklinikalle on järjestettävä peräti yksi (1) ruotsintaitoinen henkilö työvuoroa kohden !

  VastaaPoista
 3. Hyvä hämmästelevä väki

  Sitä se teke, kun ei osaa venättä.
  Kommenttkin tuli ihan väärään kohtaan. Piti kielenopetusta kommentoida !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mittään. Kielikeskustelua tarvitaan näköjään tämänkin jutun kohalla.

   Poista