perjantai 3. maaliskuuta 2017

UrheiluvammojaTuli hiihtäessä rakko ukkovarpaaseen. Kotoinen lähihoitaja puhkaisi rakon kärvennetyllä parsinneulalla ja lätkäisi päälle laastarin ynnä lausui: "Urheilija ei tervettä päivää näe." Voi että teki kipeää. Mitenkä on nämä asiat huomioitu uuvessa sotessa?

Aiempi urheiluvamma tuli poikavuosien painikisassa naapurin paraitten kaverien kanssa. Silloin katkesi säärestä luu. Isä kantoi selässä kotiin. Seuraavana aamuna katottiin, että ois lähettävä lääkäriin. Istuin polkupyörän tarakalle, ja isä polki tekeillä olevaa tietä pitkin viisi kilometriä naapurikylään, josta linjuri huristi parikymmentä kilsaa kirkonkylään.

Siellä lääkäri, sukunimeltään Luupää, vetäisi luunpäät kohilleen ja kipsasi jalan. Sitten pistivät isän kanssa tupakiksi ja alkoivat muistella sotareissua, olivat olleet samassa porukassa. Isä haavoittui korpioloissa kahesti ja kerran paleltui, siellä Gorassa.

Pari kesäkuukautta meni hiissatessa lattiaa pitkin takamuksillaan, ainakin kahet housut kuluivat puhki. Aikanaan isä veisti kepin, jonka kanssa linkkasin yhellä jalalla pitkin polkuja ja pientareita.

Nyt on jalka parempi kuin toinen. Vaikka en oo ihan varma, kumpi jalka meni poikki. Kuvan akkavarpaaseen tuli pallopää, kun kumikengät olivat penskana liian pienet.

2 kommenttia:

 1. Hyvä sotetestaaja E J

  Niin on kiemuralle vääntynyt sotesotku, jotta kukkaan ei tiijjä ennään miten varpaat hoijjetaan tulevaisuuvvessa.

  Voipi olla niinkin, jotta varpaitten hoito keskitetään tykkänään Hangon tulevaan soteterveyskeskukseen.
  Se kun on Hankoniemi niinku ukkovarvas, tai jokin muukin alapään uloke.
  Varvastauvvit ja urolookija Hankoon.
  Sinne sitte sotetaksilla varvasta näyttämään:

  - Jaak haar unt i stuurtoon.

  - Ventta holl. Itaak shööttär vii paara venstra stuurtoor.
  Kom tillpaakka nesta vekka !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on selevä, jotta ei se sote oo ihan kohta selevä.

   Minä näissä varvastautiloissa sun muissa laitan toivoni vilippiiniläisiin hoitajattariin.

   Täällä Itä-Suomessa menettelevät kyllä venäläisetkin. Sitä varten oon jo opiskellut pari lausetta. Panimajetje li pa finski? Padajditje sjuda!

   Poista