sunnuntai 18. helmikuuta 2018

HuoltoaYstävämme tintit, urpiaiset, tulkut ja tikat, muutamia mainitakseni, oottavat huoltotoimia. Niihin osallistuvat kaikki kynnelle kykenevät.

Salmonellaa on lehtitietojen mukaan alkanut  ilmetä ruokintapaikoilla, joitten hoitamiseen on hyvä kiinnittää huomiota. Siitä huolimatta joka talvi löytyy jokunen menehtynyt. Luonnollista poistumaa on tietysti. Muita syitä pitää vain arvailla, kun ei tule koskaan lähetettyä lintua tutkittavaksi.

Lintujen hyyssääminen on melko kiitollista hommaa ja ajankulua talven kiireettöminä päivinä. Pitkälle kevääseen sitä jatkuu ja meno muuttuu koko ajan iloisemmaksi. Lintujen väritys kirkastuu ja konsertti on viikko viikolta kuuluvampi ja monivivahteisempi.

Uusia lajeja on alkanut ilmaantua. Esmes pyrstötiaiset ja urpiaiset ovat tänä talvena olleet vakioväkeä Bittiparatiisissa. Hömötiaisia, keltasirkkuja, mustarastaita ja viherpeippoja on kaipailtu.

EJ

2 kommenttia:

 1. Talititit ja oletettavasti muutkin linnut levittävät myös muita tosi vaarallisia tauteja. Vuosi sitten olin tohmajärveläisen naisen kanssa yhtä aikaa sairaalassa. Hän oli kuulemma saanut tintistä hyvin harvinaisen ja vaarallisen tartunnan, johon oli ollut menehtyä. Linnun oli mies tappanut ja se oli tutkittu. Nainen oli ollut PKKS-sairaalassa monta viikkoa, josta lopulta hänet oli lähetetty Tohmajärvelle kuntoutumaan. Nainen on syntynyt v. 1942. Tämä sairaus olisi voinut muodostua naiselle kohtalokkaaksi, mutta onneksi tauti saatiin nestemäisillä antibiooteilla kuriin. - Varovaisuutta kannattaa aina noudattaa!♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuommosesta en oo ennen kuullutkaan. Kas kun eivät oo asiantuntijat varotelleet.

   Meillä ei ole ollut minkäänlaista häikkää, vaikka vuosikymmeniä on lintuja ruokittu. Toki kannattaa muistaa hygienia ja käsineet on hyvä olla.

   Poista