torstai 22. helmikuuta 2018

Kädestä syöjätMonilla Hietaniemen vakikävijöillä on tapana hautausmaalle lähtiessään varata taskuun pähkinöitä oravia ja tinttejä varten.

Joskus minäkin kuljetin mukana pähkinäpussia. Rouhin maapähkinät kotona pieniksi veitsen kanssa, että tinttien olisi niitä helpompi syödä.

Eräänä sateentihkuisena marraskuun päivänä kulkiessani kuusiaidan viertä, laitoin vasemmalle kämmenelle kasan pähkinärouhetta. Oikeassa kädessä minulla oli digipokkari laukaisuvalmiina kuvausasennossa.

Eikä minun kauaa tarvinnut odotella, kun sinitiainen istahti sormenpäihini ja nappasi pähkinämurun nokkaansa. Talitinttejä saattoi tulla kerralla kaksin kappalein. Kuusitiainenkin siinä pyrähti muutaman kerran. Välillä oli lisättävä pähkinärouhetta kämmenelle.

Silmä tarkkana seurasin kameran näytöltä tinttien liikennettä ruokintapaikalla. Yhtäkkiä valpastuin entisestään, sillä se mitä näin kädelläni, ei ollutkaan tintti, vaan pähkinänakkeli. Elämäni ensimmäinen pähkinänakkeli! Tuli vielä toisenkin kerran. Kyllä minä niin ilostuin.

Lissu

3 kommenttia:

 1. Että pähkinänakkelikin. Lintukirja vuodelta 2015 sanoo, että niitä pesii Suomessa 0-20 paria. Ajoittaiset syysvaellukset tuovat niitä idästä ja kaakosta lisää. Jokunen pari voi jäädä pesimäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on somia kuvia! Sinitiainen on suosikkini.

   Poista
  2. Sie olet lintujen kaveri! :)

   Poista