torstai 15. helmikuuta 2018

Possuja uhataanVielä 1970-luvulla villisiat olivat median lemmikkejä. Kaikki ihteään kunnioittavat tiedotusvälineet seurasivat Savonrannalla herkeämättä Örkin ja maatiaissian romanssia, joka johtikin onnelliseen lopputulokseen eli viiruselkäisiin pikkupossuihin.

Nyt on sävel muuttunut. Kaikki myötäilevät maatalousministeriä, jonka mielestä maata valloittavat villisiat on "ammuttava tavattaessa". Ministeri sanoo myös, että "vain konetuliaseet ovat kiellettyjä".

Niin muuttuu maailma, possuseni. Koittakaa pitää pintanne, ja kyllähän työ ossaatte. Ylen jutun mukaan villisikoja on vaikea saaha ansaan.

En ole koskaan tavannut villisikaa luonnossa. Kuva on tarhalta Liperistä parikymmentä vuotta sitten. Hyvin maittoi sapuska.

EJ

7 kommenttia:

 1. Vennäin puolella olen tavannut
  entisiä suomalaisten peltolänttejä,
  joista minua viisaammat ovat sanoneet,
  että jäljistä päätelleen siellä
  on villisiat tönkineeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä ne kai Suomeen tulevat. Rajavartiosto ja tulli ovat voimattomia...

   Poista
  2. Meidän lähistöllä sijaitsevalta tarhalta pääsi karkuun villisikoja, mutta en tiedä, saivatko kaikki kiinni.

   Poista
 2. Virossa on paljon villisikoja. Minun tuttu sanoi, että niitä ruokitaan ja suomalaiset tulevat niitä metsästämään. Siinä on torni lähellä ja tornissa ravintola a-oikeuksin. Niinpä miehet viettävät iloista aikaa ja kun hälytys käy, niin tarttuvat kiikarikivääriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oon seurannu joskus Viron luontokameroita. Yks on semmosella syöttöpaikalla ja pimeän aikaan siellä käy syömässä peurat ja villisiat.

   Poista
  2. Virossa taitaa olla sitten lähes samanlainen meno päällä kuin Venäjän Karjalassa. Suomalaiset "miehet" menevät sinne paksun lompakon kanssa lahtaamaan karhuja ja hanhia. Vieläpä kehuskelevat julkisesti touhujaan.

   Poista
 3. No, eliittimetsästäjät saavat villisian kuulemma purkitettuna mukaan Suomeen. Ja tietysti takataskun on oltava kunnossa. Kun olin Norjassa kalassa, sanoin Eilif Salangille, että virvelit jäi kotiin ( poika oli mukana). Eilif tuumi, että tuliko lompakko mukaan? Mie että tuli. Johon Eilif, että sitten ei mitään hätää, virveleitä kyllä löytyy. Veikin meidät mahtipaikalle ja kalaa nousi minkä ehti nostaa.

  VastaaPoista