torstai 22. helmikuuta 2018

SiperiasäitäLupailevat vallan siperiasäitä tänne päin. Mielenkiinnolla oottelen, äityykö samanlaiseksi kuin vuosikymmenen alkupuolella, jolloin huiteli viikkokausia miinus 40 asteessa ja alikin.

Se hyvä puoli tässä on, että valoa tunkee taivaalta ylenmäärin. Maisemat ovat komeita aamuin, illoin ja keskipäivälläkin. Lenkillä on autuaallinen olo siitä, että tossut on keksitty. Vielä kun jostain sais koirannahkarukkaset, pitkävartiset.

Tuskin tulisi niin paljon pakkasella käveltyä, mutta kun koirat hihnasta vetävät. Nämä tessut eivät oo oppineet vielä niin eteviksi kuin ensimmäinen lappalaisemme Roope aikoinaan. Kulettiin 30 asteen pakkasessa mehtätiellä, kun ensimmäisessä mutkassa alkoi nostella käpäliään siihen malliin, että paleltaa.

Eihän siinä auttanut kuin kääntyä kotiin takaisin. Tultiin tienhaaraan, niin vainua veti ja alkoi vimmatusti vetää kylälle päin. Ei palellut poikaa enää. Siellä tien varrella kun oli useita nättejä tyttökoiria.

EJ


2 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia napsit. Mikä kamera sulla on ja mikä putki?
  Ei ihme, että laittoivat näyttelyn pystyyn Kiteelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kuvat on otettu Nikonin 200-millisellä. Vaikka ei kameralla ja muilla vehkeillä paljon ole nykyisin väliä kuvien suhteen. Laadullisesti parhaat kuvat tulivat vuosikymmeniä sitten Rolleifleksilla.

   Poista