perjantai 30. maaliskuuta 2018

Emmi voittiNelivuotiaasta Emmistä leivottiin Laihalammen pilkkikisan sankaritar tänään pitkäperjantaina. Hän sai yhden kalan heti ensimmäisestä reiästä. Muutama nyky tuli lisäksi, mutta muut ahvenet eivät suostuneet nousemaan jäälle.

Emmi oli naisosanottajista ainoa, joka sai saalista. Palkinnoksi hän niiasi pytyn ja mitalin. Mitsku kaulassa oli mukava siirtyä laskemaan pyllymäkeä velipoika Onnin kanssa.

Laiha oli laihialaistuulella, tunnin mittaisessa mittelössä nousi jäälle seitsemän ahventa, joista miesten sarjan voittaja sai kaksi. Tapahtuman järjesti monikymmenvuotiseen tapaan Hoilolan harrastusseura Tsiipakan Sisu. "Kertaakaan ei ole jääty saaliitta", kertoi seuran vetäjä Markku Mantsinen, joka yläkuvassa luovuttaa palkintoa Emmille.

Yksikään yli 20 osanottajasta ei jäänyt ilman palkintoa, pilkki tai ei. Kahvia keitettiin isolla savottapannulla ja muhkea oli täytekakkukin, jonka eniten kaloja saanut joutuu tuomaan seuraavana talvena yhteisesti nautittavaksi.

Olosuhteet olivat aurinkoiset, jäällä oli lunta, vettä ja uhkua yli saappaanvarren. Karjalan Lennosto teki ylilennon tapahtuman kunniaksi.

Juurilla
EJ
Matti ja Laihan ahven

3 kommenttia:

 1. Juurilla tuli oltua tässä pilkkikisassa. Laiha on se erämaalampi, jossa nuoruusvuosinani opettelin kalastusta ja muita luontotaitoja itäkarjalaisen Ontrein opastuksella. Ontrein verkkovajakin oli vielä pystyssä vastarannalla. Laitoin jutun loppuun linkin, jota napsauttamalla asia selviää tarkemmin.

  Jutun kuvat saa klikkaamalla suuremmiksi.

  VastaaPoista
 2. Ihana Emmi.

  Luulenpa, ettei kisassa ollut tärkeintä saalis, vaan se yhessä tekeminen ja oleminen. Juurihoitoa parhaimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "tärkeintä yhessä tekeminen ja oleminen"

   Aivan oikein ymmärsit Lissu.

   Poista