keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

HypistelyäVoe mahoton, se on jo maaliskuu mänössä. Puutarhapuuhiin on ruvettava, vaikka pakkasia piisaa. Siemenpusseja on alettava hankkia ja hypistellä. Laitetaan vaikka kurpitsakuva viime kesältä, jos se innostas tositoimiin.

Ennen kuin mitään tehhään, pitäs suunnitella, valistavat puutarhakirjat. Jonniinlainen piirros ensi kesän kasvimaasta alkaakin hahmottua, mutta en tohi sitä julkisesti esitellä. Paljon on piirtelyssä huomioon ottamista, sotattava vuoroviljelyt, valot ja varjot ja kasvien tykkääminen toisistaan.

Vaikka miten suunnittelisi, on kasvimaa kokemusten mukaan kesällä yhtä sekameteliä. Joka vuosi tekee mieli kokeilla jotain uutta, jonka hoksaa viime tingassa. Edelliskesän kukat ovat lennättäneet siemeniään paikkoihin, joita ei millään arvaa etukäteen. Siinä saattaa piillä suuri osa harrastuksen viehätystä.

Valkosipulin itosia on jo katkottu ikkunalauvalta salaattikuppiin, johon löytyy viime kesän satoa monenlaista pakastimesta. Pitkän kasvukauven tarvitsevia taimia aattelimme kylvää heti maaliskuun puolivälin jälkeen. Siitä se kesä alkaa vähitellen tulla.
EJ


2 kommenttia:

  1. Esittele vuan julukisesti,
    meinaan se piirros.

    VastaaPoista
  2. Alkaa viherpeukaloa syyhyttää, kun katselee jutun kuvia.

    Tässä jo päivänä muutamana minnäi mietin, että mitä sitä laittais partsille, kunhan kevät koittaa.

    VastaaPoista