tiistai 20. maaliskuuta 2018

Mitteehän tekisTänään on kevätpäiväntasaus, päivä ja yö ovat yhtä pitkiä. On vielä aikaa ajatella maallisia, ennen kuin kevät alkaa tosissaan rymistellä. Töyhtötinttikin näyttää miettivän, mitteehän tekis, jotta mainittas.

Suattaa olla, jotta pitäs käyvä kesäpaikoilla kahtelemassa, onko lumi painanut ulukohuussit lyttyyn. Ne ovat vähän huteroa tekoa, eikä oo vakuutuksia eikä kyllä lupiakaan. Kattolumien lapiointi on tavallisesti näin maaliskuun lopun puuhia.

Pilikille ei oo eistynyt vielä tänä talvena, mikä on harvinaista. Taitaa jo vanahuus yllättää, millon mitäkin tekosyytä on esteenä. On ollut pakkasia ja tuiskuja, mitkä ovat olleet ihan hyviä syitä.

Päivät männöö kahellessa ikkunasta urpiaisten pyrähtelyjä pihalla, jonne ne pesiytyivät kuukausikausiksi. Ne ovat tavallisen vikkelästi liikkuvaa väkeä. Puolensaan linnun parvi päästää koirat muutaman metrin päähän ja sitten vilahtavat ulottumattomiin pihlajan oksille.

Vain pittääkö sitä aina olla tekemässä jotakin. Sitähän minnäi. Jos köllähtäs suunnitteluhommiin sängyn pohjalle. Hosumalla ei hyvä tule. Päivä on vielä ihan alussa. Hohhoijaa, kyllä ramaseekin...

EJ

3 kommenttia:

 1. Kiitos kuvasta ja jutusta. Hyvin sopivat töyhtötiaisen
  ja jäkälän värit yhteen. Miekin otan joskus päiväunet
  ja ihan hyvää se tekee esim. kun ramasee kuntosalin jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töyhtönsä ansiosta tämä tintti erottuu kuin marsalkka sotaväessä. Muutoin olisivat yhtä harmaata massaa.

   Poista
 2. EJ, ihastuttavia nää sun kuvat ja jutut pihapiirin pienistä siivekkäistä.

  VastaaPoista