torstai 15. maaliskuuta 2018

PäikkäritPikkulapsia patistellaan päikkäreille, mutta oon huomannut heijjän joskus panevan hanttiin. Paljon olisi mielenkiintoista tekemistä, ei oikein joutaisi.

Ite en päiväunia koskaan vastusta. Paljon ei tarvihe houkutella ja oikeestaan ruokalepo kuuluu päivittäiseen rutiiniin, jos vain mahollista. Saattaapi se vierähtää useamman tunnin mittaiseksi.

Tiede ei katso tällaista pahalla, joskus peräti suosittelevat jonkinlaista torkahtamista kesken kiireihen. Töissä ollessa se saattaa sotia tehokkuutta vastaan.

Näin eläkepäivinä päikkärit ovat osoittautuneet erinomaiseksi tavaksi. Milloin sitä muulloin joutaisi ajattelemaan asioita niin perusteellisesti ja tekemään suunnitelmia. Ei ees mustikoita poimiessa, siellä härräävät itikat ympärillä.

Antaa vain alitajunnan tehä töitä puolestamme. Torkkuessa unen ja valveen rajamailla tuntee olevansa kuin  haukka pilvien lomassa, niin kevyttä on ajatuksen kulku. Kuljetellaan niitä kuin kalasääski pesätarpeita...

EJ


3 kommenttia:

 1. Kajautin tänään kolmen tunnin päikkävir, havahduin,
  mutta painoin pään tyynyyn ja silmät kiinni kiireesti,
  että jatkuisia sama kalastusuni, ja jatkui, vaikka sai
  uusia piirteitä ja uusia henkilöitä. Heräsin hyvillä
  mielin syömään vaimon muikkukauppiaalta ostamia pieniä ( parhaita) paistettuja ja lämpimiä muikkuja maidon kanssa.
  Sitä se uni tiesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sängyssä vähän kun loikoo
   somia siäriään oikoo
   ei kohta oo kiireestä tietoo
   johan on elämä mietoo
   siitä suapi henkistä piäommoo
   kun ottaa joskus ommoo lommoo

   Poista
 2. Täällä on vähän sama juttu kuin pikkulapsilla. Ei joutais kun on niin paljon kaikkea kivaa tekemistä. Vaan välillä on kyllä ihan pakko, kun väsymys jysähtää päälle koko voimallaan.

  VastaaPoista